Knoll Barcelona Chair

Fauteuil van Ludwig Mies van der Rohe voor Knoll (vanaf €8.337)

Artikelnummer: N/B Categorieën: , , Tags: , ,

De originele Barcelona Chair van Knoll International is ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe. Op elke Barcelona Chair staat het Knoll-logo en de handtekening van Ludwig Mies van der Rohe om de authenticiteit te verzekeren. Dit beroemde model is ontworpen voor een Duits paviljoen op de wereldtentoonstelling in Barcelona in 1929. Het paviljoen fungeerde als rustruimte tijdens de opening van de wereldtentoonstelling voor koning Alfonso XIII en koningin Euginie Victoria van Spanje. De twee Barcelona-fauteuils waren bedoeld voor het koningspaar. Deze eerste Barcelona Chairs waren bekleed met wit leder van jonge geitjes. Het X-vormige onderstel van de Barcelona Chair refereert aan de antieke vouwstoel, in de oudheid een statussymbool.

Toch was de Barcelona Chair in 1929 baanbrekend modern en is hij opgehemeld als het beste rationele en functionele ontwerp uit die tijd. Meer dan zeventig jaar na datum mag nog altijd gezegd worden dat het sierlijk gebogen verchroomd staal nog altijd luxueus oogt, de stoel een wereldse elegantie uitstraalt, aanspreekt door zijn zwierige aristocratische allure en vooral veel te duur is om aan moderne democratische bauhaus idealen te voldoen. Toen Ludwig Mies van der Rohe zich in 1938 vestigde in de Verenigde Staten maakte hij kennis met Florence Schust (de vrouw van Hans Knoll) die vanaf 1947 op aanwijzingen van Mies de eerste Barcelona Chairs produceerde en commercialiseerde in 1948 onder de naam MR-90.

Elk meubelstuk uit de Ludwig Mies van der Rohe-collectie wordt vandaag de dag nog geproduceerd volgens zijn richtlijnen. Het frame van de Barcelona Chair is gemaakt van plat staal hoogglans chroom voorzien van tuiglederen singels.

Staat

Nieuw

Merk

Knoll

Ontwerper

Ludwig Mies van der Rohe

Land

Italië

Jaar

1929

Bekleding

Verschillende uitvoeringen leder

Frame

Staal verchroomd

Afmetingen

b 75 x d 77 x h 43/77 cm

Opmerkingen

Binnengebruik

Garantie

2 jaar

Leveringstijd

Leveringstijd aanvragen

Leveringskost

BE: €60 – gratis bij aankopen vanaf €300, NL: €100 – gratis bij aankopen vanaf €300

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Knoll Barcelona Chair” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Offerte op maat

Producten