Kunst versterkt uw interieur

design-oostende-showroom-006

Kunst en design vormen een perfecte combinatie en geven uw interieur karakter met een artistieke toets. Bij Design Oostende vindt u nauwkeurig gecureerde kunstitems die uw interieur net iets mooier maken.

Design Oostende is aan de Belgische kust de geselecteerde galerie voor de werken van deze kunstenaars

De speelse virtuositeit van papieren composities: poëtische recyclage.

Guy Leclef (°1962) is een Belgisch kunstenaar.

Aanvankelijk studeerde Guy Leclef gemmologie, of de leer van de edelstenen. Hij werkte ook als diamantslijper. Toch kwam hij in een heel andere wereld terecht: die van het papier, de grondstof van zijn kunstwerken. Verknipt papier, opgerold papier, dikke lagen, fijne repen, flinterdunne hoopjes, versnipperd papier, karton, kortom, in zijn collages gebruikt hij papier als verf. Leclef is een autodidact en hij kan terecht een papiervirtuoos genoemd worden. Hij werkt in zijn atelier in Zoersel en geeft allerlei soorten papier een tweede leven. Zijn gerecycleerd papier kan glossy en felgekleurd zijn, soms zien we letters of Japanse karakters, dan weer gezichten; soms kleurt alles gewoon zwart-wit. Hij maakt papiercollages of boekcomposities en soms hergebruikt hij papier of karton in een nieuw object. Plexiglas maakt zijn werk (on)toegankelijk.

Zijn naamloze werken zijn te vinden in collecties in binnen- en buitenland. Sinds 2004 werden ze al tentoongesteld in Canada, Frankrijk, Italië, Zuid-Afrika, Spanje, Nederland, New York…

In zijn collages gaat Guy op zoek naar het essentiële. Hij maakt een harmonisch geheel, ook qua kleuren. In zijn werk spelen essentie, gevoelens, materie en oorsprong een grote rol. Hij laat ons allerlei structuren ontdekken en een dosis humor is nooit ver weg. Hij schept orde te midden van wanorde. Leclef houdt van eenvoud en minimalisme, toch tonen zijn werken ook reliëf. Er zit een zeker ritme in, maar ze zijn nooit monotoon.

Afstand schept schoonheid.

Isabelle Scheltjens (°1981), Belgisch kunstenares.

Isabelle Scheltjens studeerde aan het Antwerpse SISA en woont en werkt in Grobbendonk. De glasontwerpen van haar echtgenoot Dirk Neefs, inspireerden haar om ook met glas te werken. Na een eerste portret van haar dochter, verfijnde ze vanaf 2014 haar unieke glass fusing techniek, waarbij twee of drie lagen handgesneden stukjes glas (tot 3 x 3 mm) in verschillende kleuren, texturen en formaten aaneen worden gesmolten op 800°C. Deze kleurrijke glasmozaïekjes zijn als de verfstippels van de pointillisten: van dichtbij abstract, maar vanop een afstand vormen ze via het menselijk oog, een expressief portret. Ze is een meester in de kleurenleer. Pas nadat Isabelle de geplaatste blokjes minutieus vanuit de hoogte bekeken heeft, worden ze vastgekleefd op plexiglas. Een portret maken van al gauw twintigduizend stukjes glas, is een echt monnikenwerk, dat ook technisch vakmanschap vereist.

Sinds 2015 wordt haar werk wereldwijd tentoongesteld: Frankrijk, Monaco, Hong Kong, Londen, Zuid-Afrika, Dubai, Nederland, Italië, New York… en in prestigieuze collecties, zoals die van de koning van Marokko of van Lotus Bakeries. Onlangs kocht ook voetballer Kevin De Bruyne het prachtige portret van zijn vrouw Michèle.

isabelle maakt unieke, intrigerende en expressieve portretten van hoofdzakelijk vrouwen. Het effect dat ze creëert is fenomenaal: glazen mozaïekjes smelten optisch samen tot een prachtig portret.

Bij kunst met een R staat humor centraal, ze beschouwen hun kunst als eye candy.

Kunst met een R – Ruben Verheggen (°1987, Utrecht) en zijn vriendin Eva Post (°1986) – zijn een Nederlands kunstenaarsduo.

Ruben is het brein achter de meeste concepten en hij verzorgt ook de uitvoering. Hij studeerde in 2011 af aan de Junior Academie en kreeg nadien veel opdrachten in de reclamesector. In 2012 startte hij Kunst met een R. Eva stopte met lesgeven in het basisonderwijs om zich volledig aan haar passie kunst te wijden. Zij heeft een bijzonder oog voor detail en focust op het modelleren van de polymeerkleifiguurtjes. De kunstenaars combineren schilderwerk met fotografie en 3D handwerk.

Kunst met een R heeft al geëxposeerd in Melbourne, New York, Saint-Tropez, Hong Kong, Parijs en Amsterdam.

Het koppel zoekt inspiratie in alledaagse dingen: kinderen, een hap uit een donut, ijsjes, dikkerds, oudjes, chique obers… Ze creëren typetjes, waarvan karakteristieke eigenschappen worden uitvergroot en zelfs overdreven.

Onze menselijke ziel is gelinkt aan de natuur. De natuur rekent op ons; laten we haar beschermen.

Samuel Allerton (°1976, Kaapstad), is een Zuid-Afrikaans artiest.

Nadat hij afgestudeerd was aan de Michaelis School of Art van de universiteit van Kaapstad, opende Samuel zijn beeldhouwersatelier in Franschhoek, dichtbij Kaapstad.

Al vanaf 2003 werden zijn sculpturen tentoongesteld in verschillende groeps- en solotentoonstellingen in Zuid-Afrika en later ook in België. Ze verrijken ook heel wat buitenlandse collecties en hij ontving er verschillende prijzen voor.

Allerton werkt hoofdzakelijk in brons en kunsthars (resin). De hoofdonderwerpen van zijn werk zijn de natuur en het leefmilieu: hij eert de natuur en vecht of pleit ervoor. Dat ze misbruikt wordt door de mens vindt hij afschuwelijk en ook de verwaarlozing ervan stelt hij aan de kaak. Twee stijlen vallen op in zijn werk: minimalistische, spirituele en contemplatieve stukken, maar ook agressievere en schreeuwende (om hulp of om te berispen). Na zijn bezoek aan het Virunga Park in Congo, werd de artiest geïnspireerd door enkele van de laatst overlevende majestueuze berggorilla’s. Hij creëerde zijn Soul Series. Hierin gebruikt hij humor en beeldtaal uit de populaire cultuur. De gorilla’s zijn een metafoor voor zowel de kracht als de broosheid van de natuur.

I like the symbolism of skulls. It is so universal, you can not tell if it was a boy or a girl or if it was white, African or Chinese person. We are all the same under it all!

Steve Locatelli (°1978, Brussel) is een Belgisch kunstenaar.

Zijn keuze voor graffiti als expressievorm stamt uit de jaren 90. Hij begon in de Brusselse metro. Graffiti is een echte passie voor deze jonge artiest die vaak speelt met de grenzen van het legale. Zijn werken uit de jaren 90 zijn vaak te zien op ‘illegale’ plaatsen. Gaandeweg onderging graffiti een metamorfose waardoor het zich loswerkte van haar clandestien imago. Vanaf 1998 werden de muren in de stad de exclusieve plek waar jongeren konden experimenteren met deze nieuwe kunstvorm. In die periode kon Steve zijn verbeelding de vrije loop laten en zijn eigen, kenmerkende stijl ontwikkelen. Het uiteindelijke beeld – met vaak een schedel als onderwerp – is een samenvloeiing van allerlei bonte kleuren en vormen. Het resultaat is boeiend, feestelijk en verleidelijk, maar ook onheilspellend en spookachtig. Tegenwoordig maakt hij naast schilderijen ook sculpturen.

Kunst is geen boodschap, kunst is kunst. Maar als je toch een boodschap hebt, waarom niet?

William Sweetlove (°1949, Oostende, België).

Leraar, lector en meermaals bekroond artiest, William Sweetlove, studeerde in 1971 af aan de RNS in Gent (België). Hij woont en werkt in Koksijde (België). Hij is zowel schilder, als beeldhouwer en hij maakt assemblages. Hij werkte al meet heel verscheidene materialen, zelfs (gerecycleerde) edelmetalen.

De werken van William bevinden zich in talrijke collecties, zelfs koninklijke. Al sinds 1974 worden ze wereldwijd tentoongesteld: Nederland, de Verenigde Staten, Frankrijk, België, Turkije, Italië (ook de Biënnale van Venetië), Oostenrijk, Zweden, Denemarken, Korea, Uruguay, China, Zwitserland…

Zijn kunst is humoristisch en ze verenigt pop art met dadaïsme en surrealisme. Met zijn kleurrijke Cloned Animals, waarschuwt hij de mensheid en roept hij haar op om meer ecologisch bewust te worden. Bepaalde dieren dragen regenlaarzen, want het peil van de zeespiegel stijgt; andere dieren dragen waterflessen, want ons drinkwater raakt op. Deze gekloonde wezens zijn resistent tegen de schade van de natuur. Om te overleven, maakte hij sommigen groter (honden, konijnen…) en anderen kleiner (olifanten…).

Kunstgalerij

De kunstgalerij bevindt zich in onze showroom:
Koninginnelaan 52
8400 Oostende
België

design-oostende-showroom-012