Kunst versterkt uw interieur

design-oostende-showroom-034

Bij Design Oostende zijn wij gedreven door design, maar hebben wij ook een sterke voorliefde voor kunst. De twee gaan hand in hand en geven uw interieur een persoonlijk karakter. Een kleurrijk schilderij, een ingetogen foto of een elegant sculptuur? Een kunstwerk kan als uitgangspunt van uw interieur dienen, maar ook heel subtiel een rol spelen.

Design Oostende is aan de Belgische kust de geselecteerde galerie voor de werken van o.a. deze kunstenaars

Onze volledige kunstcatalogus kan u hieronder downloaden.

Afstand schept schoonheid.

Isabelle Scheltjens (°1981), Belgisch kunstenares.

Isabelle Scheltjens studeerde aan het Antwerpse SISA en woont en werkt in Grobbendonk. De glasontwerpen van haar echtgenoot Dirk Neefs, inspireerden haar om ook met glas te werken. Na een eerste portret van haar dochter, verfijnde ze vanaf 2014 haar unieke glass fusing techniek, waarbij twee of drie lagen handgesneden stukjes glas (tot 3 x 3 mm) in verschillende kleuren, texturen en formaten aaneen worden gesmolten op 800°C. Deze kleurrijke glasmozaïekjes zijn als de verfstippels van de pointillisten: van dichtbij abstract, maar vanop een afstand vormen ze via het menselijk oog, een expressief portret. Ze is een meester in de kleurenleer. Pas nadat Isabelle de geplaatste blokjes minutieus vanuit de hoogte bekeken heeft, worden ze vastgekleefd op plexiglas. Een portret maken van al gauw twintigduizend stukjes glas, is een echt monnikenwerk, dat ook technisch vakmanschap vereist.

Sinds 2015 wordt haar werk wereldwijd tentoongesteld: Frankrijk, Monaco, Hong Kong, Londen, Zuid-Afrika, Dubai, Nederland, Italië, New York… en in prestigieuze collecties, zoals die van de koning van Marokko of van Lotus Bakeries. Onlangs kocht ook voetballer Kevin De Bruyne het prachtige portret van zijn vrouw Michèle.

isabelle maakt unieke, intrigerende en expressieve portretten van hoofdzakelijk vrouwen. Het effect dat ze creëert is fenomenaal: glazen mozaïekjes smelten optisch samen tot een prachtig portret.

De speelse virtuositeit van papieren composities: poëtische recyclage.

Guy Leclef (°1962) is een Belgisch kunstenaar.

Aanvankelijk studeerde Guy Leclef gemmologie, of de leer van de edelstenen. Hij werkte ook als diamantslijper. Toch kwam hij in een heel andere wereld terecht: die van het papier, de grondstof van zijn kunstwerken. Verknipt papier, opgerold papier, dikke lagen, fijne repen, flinterdunne hoopjes, versnipperd papier, karton, kortom, in zijn collages gebruikt hij papier als verf. Leclef is een autodidact en hij kan terecht een papiervirtuoos genoemd worden. Hij werkt in zijn atelier in Zoersel en geeft allerlei soorten papier een tweede leven. Zijn gerecycleerd papier kan glossy en felgekleurd zijn, soms zien we letters of Japanse karakters, dan weer gezichten; soms kleurt alles gewoon zwart-wit. Hij maakt papiercollages of boekcomposities en soms hergebruikt hij papier of karton in een nieuw object. Plexiglas maakt zijn werk (on)toegankelijk.

Zijn naamloze werken zijn te vinden in collecties in binnen- en buitenland. Sinds 2004 werden ze al tentoongesteld in Canada, Frankrijk, Italië, Zuid-Afrika, Spanje, Nederland, New York…

In zijn collages gaat Guy op zoek naar het essentiële. Hij maakt een harmonisch geheel, ook qua kleuren. In zijn werk spelen essentie, gevoelens, materie en oorsprong een grote rol. Hij laat ons allerlei structuren ontdekken en een dosis humor is nooit ver weg. Hij schept orde te midden van wanorde. Leclef houdt van eenvoud en minimalisme, toch tonen zijn werken ook reliëf. Er zit een zeker ritme in, maar ze zijn nooit monotoon.

I like the symbolism of skulls. It is so universal, you can not tell if it was a boy or a girl or if it was white, African or Chinese person. We are all the same under it all!

Steve Locatelli (°1978, Brussel) is een Belgisch kunstenaar.

Zijn keuze voor graffiti als expressievorm stamt uit de jaren 90. Hij begon in de Brusselse metro. Graffiti is een echte passie voor deze jonge artiest die vaak speelt met de grenzen van het legale. Zijn werken uit de jaren 90 zijn vaak te zien op ‘illegale’ plaatsen. Gaandeweg onderging graffiti een metamorfose waardoor het zich loswerkte van haar clandestien imago. Vanaf 1998 werden de muren in de stad de exclusieve plek waar jongeren konden experimenteren met deze nieuwe kunstvorm. In die periode kon Steve zijn verbeelding de vrije loop laten en zijn eigen, kenmerkende stijl ontwikkelen. Het uiteindelijke beeld – met vaak een schedel als onderwerp – is een samenvloeiing van allerlei bonte kleuren en vormen. Het resultaat is boeiend, feestelijk en verleidelijk, maar ook onheilspellend en spookachtig. Tegenwoordig maakt hij naast schilderijen ook sculpturen.

Luc Tuymans (Mortsel, 1958) is een Vlaams-Belgische schilder. De kunstenaar die woont en werkt in Antwerpen wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke hedendaagse Belgische kunstschilders. Hij is gehuwd met Carla Arocha, een kunstenares uit Venezuela.

Tuymans kreeg een kunstopleiding aan het Brusselse Sint-Lukasinstituut en studeerde kunstgeschiedenis aan de VUB. Tuymans’ werk is figuratief. Hij maakt gebruikt van fotografische technieken zoals afsnijding, cadrage, sequentionering en extreme close-up.

In een tijd dat de schilderkunst dood werd verklaard, schildert hij onbehaaglijke figuratieve monochrome doeken, soms in vale kleuren. Met een filmische blik beeldt hij ogenschijnlijk onschuldige, maar in feite beladen onderwerpen af: een lampenkamp (uit Buchenwald), een kapot poppenlijfje, een rokzoom en een been, een uitsnede van een lichaam of een gezicht (reeks Der diagnostische Blick, 1992). Een aantal schilderijen refereert aan het onverwerkte verleden: de holocaust (Gaskamer, 1986), het Belgische kolonialisme (Leopard, 2000), het Vlaamse nationalisme.

Oli–B is een Brusselse street art kunstenaar. Met abstracte en figuratieve vormen in levendige kleuren, stelt Oli–B de grenzen van zijn bijzondere universum. Een mix tussen fantasie en harmonie. Er is een wonderlijke samenhang van architecturale geordend vlakken die deel uitmaken van een groter verrassend geheel. Telkens wordt u aandacht verplaatst, zodat u steeds nieuwe elementen gaat ontdekken en herkennen.

Bernar Venet, geboren in Frankrijk maar sinds 1966 wonende in New York City is een vooraanstaande, internationale beeldhouwer. Venets staalsculpturen zijn in veel internationale museum- en privécollecties opgenomen, maar ook op veel plaatsen in de openbare ruimte vertegenwoordigd, met name zijn sculpturen in cortenstaal Lignes Indéterminées, onder andere in Keulen (1999), Parijs (2002), Nice, Luxemburg (2003) en New York City (2004).

Kunst is geen boodschap, kunst is kunst. Maar als je toch een boodschap hebt, waarom niet?

William Sweetlove (°1949, Oostende, België).

Leraar, lector en meermaals bekroond artiest, William Sweetlove, studeerde in 1971 af aan de RNS in Gent (België). Hij woont en werkt in Koksijde (België). Hij is zowel schilder, als beeldhouwer en hij maakt assemblages. Hij werkte al meet heel verscheidene materialen, zelfs (gerecycleerde) edelmetalen.

De werken van William bevinden zich in talrijke collecties, zelfs koninklijke. Al sinds 1974 worden ze wereldwijd tentoongesteld: Nederland, de Verenigde Staten, Frankrijk, België, Turkije, Italië (ook de Biënnale van Venetië), Oostenrijk, Zweden, Denemarken, Korea, Uruguay, China, Zwitserland…

Zijn kunst is humoristisch en ze verenigt pop art met dadaïsme en surrealisme. Met zijn kleurrijke Cloned Animals, waarschuwt hij de mensheid en roept hij haar op om meer ecologisch bewust te worden. Bepaalde dieren dragen regenlaarzen, want het peil van de zeespiegel stijgt; andere dieren dragen waterflessen, want ons drinkwater raakt op. Deze gekloonde wezens zijn resistent tegen de schade van de natuur. Om te overleven, maakte hij sommigen groter (honden, konijnen…) en anderen kleiner (olifanten…).

Jarnie stelt u nauwkeurig gecureerde kunstitems voor die uw interieur net dat tikkeltje meer geven. Zij gaat al naargelang uw smaak op zoek naar het kunstwerk dat perfect in uw interieur past.

Kunstgalerij

DO Showroom
Koninginnelaan 52
8400 Oostende
België

DOK Interior concept gallery
Hendrik Baelskaai 8
8400 Oostende (Oosteroever)
België

design-oostende-showroom-035