B&B Italia Alcova Bed
door Antonio Citterio

Over het merk

In 1966 werd B&B Italia opgericht door de ondernemende Piero Ambrogio Busnelli. De Italiaanse firma staat erom bekend dat het een flink deel van haar totale omzet herinvesteert in onderzoek en ontwikkeling. Hierdoor blijft zij in de meubelindustrie voorop lopen op vlak van innovatie en is het voor de concurrentie moeilijk om bij te blijven. Mede dankzij deze investeringen wist B&B Italia een vooruitstrevend opvulschuim te ontwikkelen dat zorgt voor een uitzonderlijk comfortabele zit in alle B&B Italia designzitmeubelen. Als producent van exclusieve designmeubelen heeft B&B Italia de afgelopen halve eeuw onmiskenbaar haar stempel gedrukt op de wereld van het interieurdesign. Kwaliteit, creativiteit in combinatie met onderzoek staan centraal in de filosofie van B&B Italia, prominent ambassadeur van het Italiaans design.

Over de ontwerper

Antonio Citterio werd geboren in 1950 in de stad Meda in Noord-Italië. Hij ontwierp zijn eerste meubelstuk in de werkplaats van zijn vader. Toen hij 18 was, ontving hij een designprijs voor zijn ontwerp van een kast. En op zijn 22ste opende hij zijn eerste eigen designstudio, terwijl hij nog aan de Polytechnische Universiteit van Milaan studeerde. In 2000 richtte hij Antonio Citterio and Partners op met Patricia Viel. Sindsdien heeft hij voor veel toonaangevende internationale merken gewerkt. Hij heeft luxehotels, kantoren en tentoonstellingen op zijn naam staan. Ontwierp designproducten voor de grootste meubelfabrikanten, alsook woon- en bedrijfscomplexen over de hele wereld. Antonio Citterio heeft van 2006 tot 2016 lesgegeven aan de Accademia di architettura van de Universiteit van Mendrisio in Zwitserland.

Hij drukte als geen ander zijn stempel op Italiaans design. Zijn stijl wordt gekenmerkt door een combinatie van tijdloze vormen en hoogwaardige materialen. Compromisloos en minimalistisch, waarbij functionaliteit en schoonheid voorop staat.

Antonio Citterio heeft veel designprijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de prestigieuze Compasso d’Oro in 1987 en 1995. Enkele van zijn ontwerpen maken deel uit van de permanente collectie van het MoMA en van het Centre Georges Pompidou in Parijs.

Antonio Citterio's Alcova Bed, een moderne interpretatie van het klassieke hemelbed

Over het product

Met het Alcova Bed heeft Antonio Citterio het klassieke hemelbed getransformeerd tot een eigentijdse slaapcocon. Het strak vormgegeven frame laat u afzonderen in een intieme sfeer. Het frame rust op een platform dat, dankzij haar royale afmetingen, het mogelijk maakt om aan de voet van het bed een nachtkastje te plaatsen met bijvoorbeeld een open compartiment. Dit kastje is als optie bij te bestellen. Dit extra element zorgt niet alleen voor een vollere look, maar biedt eveneens extra opbergmogelijkheden. Verder maakt het hoekige ontwerp van het frame het ook mogelijk om vitrage te hangen.

Prijs

Op aanvraag

Bezichtig dit product in onze showroom