Cassina Maralunga 40 Maxi
door Vico Magistretti

Over het merk

Liefhebbers van Italiaans design kunnen niet om Cassina heen. Het merk heeft sinds haar oprichting in 1927 heel wat moderne klassiekers op haar naam staan. Designmeubelen van Cassina maken indruk door hun tijdloze schoonheid en zuivere vormgeving. Cassina combineert innovatief design met passie voor vakmanschap. Een grote verscheidenheid aan ontwerpen, van de hand van grootmeesters van het twintigste-eeuwse meubeldesign, werden opgenomen in de collecties van vooraanstaande musea waaronder het Museum of Modern Art in New York. Cassina geldt als een schoolvoorbeeld van toonaangevend en van uitzonderlijke kwaliteit getuigend Italiaanse design.

Over de ontwerper

Vico Magistretti (1920 – 2006) staat bekend als de architect van de simpele dingen. Magistretti verwierf internationale faam als ontwerper van zijn vele lampen en kunststoffen stoelen, vandaag nog steeds geproduceerd door belangrijke designmerken als Artemide en Cassina. Een aantal van zijn ontwerpen worden tentoongesteld in het New Yorkse Museum of Modern Art, waaronder de zitbank Maralunga, ontworpen in 1973. Veel van zijn ontwerpen behoren tot de klassiekers van het meubeldesign.

Met zijn bijgewerkte verhoudingen en zijn gerestyled uiterlijk is de Maralunga 40 Maxi eleganter en comfortabeler dan zijn illustere voorgangers

Over het product

Vijfenveertig jaar na de lancering van het origineel, en in navolging van de Maralunga 40 en zijn variant, de 40S met afneembare stoffen hoezen, introduceert Cassina de Maralunga-zitbank in een grotere en diepere uitvoering. Zijn verhoudingen zijn bijgewerkt en zijn uiterlijk gerestyled, eleganter en comfortabeler dan voorheen. Maralunga 40 Maxi is een eigentijdse versie van de legendarische zitbank van Cassina, die het patent bezit voor het innovatieve mechanisme dat verantwoordelijk is voor het individueel verstellen van de rugleuningen. Iedere leuning afzonderlijk kan in een hoek van 90 graden geklapt worden.

De Maralunga 40 Maxi zitbank wordt standaard geleverd met de verfijnde afwerking met randsteken en heeft een nieuwe maat voor zijn type: 122 cm. De tweezitsbank komt op 214 cm, terwijl de driezitter 310 cm meet. De diepte is toegenomen tot 105 cm, voor een meer uitnodigende en comfortabele zitervaring. Alle modellen kunnen worden uitgerust met een met veren gevuld zitkussen in een nieuwe maat om de ergonomie te verbeteren.

Prijs

Koop dit product in onze showroom of webwinkel