Cassina Otto
door Piero Lissoni

Over het merk

Liefhebbers van Italiaans design kunnen niet om Cassina heen. Het merk heeft sinds haar oprichting in 1927 heel wat moderne klassiekers op haar naam staan. Designmeubelen van Cassina maken indruk door hun tijdloze schoonheid en zuivere vormgeving. Cassina combineert innovatief design met passie voor vakmanschap. Een grote verscheidenheid aan ontwerpen, van de hand van grootmeesters van het twintigste-eeuwse meubeldesign, werden opgenomen in de collecties van vooraanstaande musea waaronder het Museum of Modern Art in New York. Cassina geldt als een schoolvoorbeeld van toonaangevend en van uitzonderlijke kwaliteit getuigend Italiaanse design.

Over de ontwerper

Piero Lissoni, geboren in 1956 in Seregno, studeerde architectuur in Milaan. Tussen 1977 en 1984 werkte hij met het bureau G14, waarna hij zijn eigen bedrijf oprichtte, Lissoni Associati Milano. Sindsdien heeft Lissoni voor een veelvoud van vooral Italiaanse merken gewerkt, waaronder Cassina. Zijn stijl is eenvoudig en functioneel, modern in de klassieke betekenis van het woord. Hij ontwerpt behalve meubels ook woningen en interieurs, in het bijzonder voor de luxesector.

Otto is een mooi voorbeeld van Lissoni's oog voor detail; de naden van de brede zit- en rugkussens zijn zo goed als onzichtbaar

Over het product

Otto van Piero Lissoni is een sierlijk afgewerkte zitbank met een bijzonder kenmerk: doordat het rust op twee aluminium sledepoten lijkt de zitbank boven de vloer te zweven. De zitbank dankt dit aan een stevig aluminium frame dat in staat is de gehele constructie probleemloos te dragen. Otto is een mooi voorbeeld van Lissoni's oog voor detail; de naden van de brede zit- en rugkussens zijn zo goed als onzichtbaar. Gevuld met zachte donsveren en ondersteund door elastische riemen is deze zitbank uitzonderlijk comfortabel.

Prijs

Bezichtig dit product in onze showroom