Cassina Soriana
door Tobia Scarpa

Over het merk

In 1966 werd B&B Italia opgericht door de ondernemende Piero Ambrogio Busnelli. De Italiaanse firma staat erom bekend dat het een flink deel van haar totale omzet herinvesteert in onderzoek en ontwikkeling. Hierdoor blijft zij in de meubelindustrie voorop lopen op vlak van innovatie en is het voor de concurrentie moeilijk om bij te blijven. Mede dankzij deze investeringen wist B&B Italia een vooruitstrevend opvulschuim te ontwikkelen dat zorgt voor een uitzonderlijk comfortabele zit in alle B&B Italia designzitmeubelen. Als producent van exclusieve designmeubelen heeft B&B Italia de afgelopen halve eeuw onmiskenbaar haar stempel gedrukt op de wereld van het interieurdesign. Kwaliteit, creativiteit in combinatie met onderzoek staan centraal in de filosofie van B&B Italia, prominent ambassadeur van het Italiaans design.

Over de ontwerper

In opbouw.

De terugkeer van een icoon: Cassina brengt de Soriana, ontworpen door Tobia Scarpa in 1969, opnieuw uit.

Over het product

De Soriana bank en fauteuil, een ontwerp van Tobia Scarpa uit de jaren zestig, krijgen nieuw leven ingeblazen. Cassina lanceert nieuwe combinaties, nieuwe stoffen en milieuvriendelijke materialen.

De Soriana, een echt stijlicoon, werd in 1970 bekroond met een Compasso d'Oro-prijs. De sofa verenigt comfort met een informele stijl en wordt gekenmerkt door zijn overvloedige rondingen en is omhuld met royale bekleding die is bevestigd met een grote metalen beugel om ontspannen plooien rond de sofa te vormen. De esthetiek van het stuk wordt verder verrijkt door een gewatteerd effect gecreëerd met gestoffeerde knopen, zowel op de zit- als rugleuningkussens.

Cassina lanceert een nieuw onderstel dat goed past bij de weelderige stoffen en leders. Het frame is beschikbaar in zwart, blauw, bordeauxrood, groen en wit. Om aan de eisen van de fans van de originele versie te voldoen, zal de Soriana ook verkrijgbaar zijn met een chroom beugel. De sofa is verkrijgbaar als fauteuil, chaise longue, twee- of driezitsbank en poef.

In de jaren zestig en zeventig pionierde Cassina door te experimenteren met innovatieve materialen om nieuwe vormen te creëren. De Soriana is vandaag opnieuw uitgebracht met respect voor het originele concept en volgens de karakteristieke esthetische allure. De samenstelling en gebruikte materialen zijn echter volledig herontwikkeld zodat de sofa een lagere impact heeft op het milieu en een hoger comfortniveau krijgt. Hiervoor werkte Cassina samen met Cassina LAB, de samenwerking tussen het Cassina Research and Development Center en Poli.design aan de Polytechnische Universiteit van Milaan.

De originele polyurethaanstructuur van deze versie is volledig vervangen door een reeks zakken gevuld met microsferen gemaakt van BioFoam®, het eerste gepatenteerde schuim met een organische basis gemaakt van biopolymeren geproduceerd uit natuurlijke hulpbronnen. Dit materiaal is slijtvast en geschikt voor langdurig gebruik, terwijl het ook biologisch afbreekbaar is en industrieel gecomposteerd kan worden.

Het comfort van de stoel wordt verder verhoogd dankzij een 100% gerecyclede geblazen vezelvulling gemaakt van PET dat is teruggewonnen uit Plastic Bank®. Dankzij de betrokkenheid van lokale gemeenschappen wordt plastic ingezameld voordat het de zee bereikt, wat een bewuste en circulaire economie bevordert. Hetzelfde materiaal wordt ook gebruikt voor de voering van de voering, die als een zachte quilt om de structuur is gewikkeld.

Prijs

Bezichtig dit product in onze showroom