3gp xnx

indian tubekitty
side-area-logo

Charles & Ray Eames

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Description
Charles Eames werd in 1907 geboren in St. Louis, Missouri, en studeerde architectuur aan de Washington University in St. Louis, waarna hij samen met Charles M. Gray in 1930 zijn eigen architectenbureau oprichtte. In 1935 opende hij met Robert T. Walsh een tweede architectuurbureau. In 1938 ontvangt hij een beurs aan de Cranbrook Academy of Art in Michigan, waar hij een jaar later Design doceert. In 1940 wint hij samen met Eero Saarinen de eerste prijs bij de wedstrijd 'Organic Design in Home Furnishings' (organisch design voor woonkamerinrichtingen') van het Museum of Modern Art in New York en wordt hij hoofd van de afdeling Industriële Vormgeving aan de Cranbrook Academy of Art. In 1941 trouwt hij met Ray Kaiser.

Ray Eames, in 1912 geboren als Ray Kaiser in Sacramento, Californië. Ze studeerde schilderkunst aan de Bennett College in Millbrook, New York. Tot 1937 volgt zij de cursus portretschilderen aan de Hofman School en in 1937 neemt ze deel aan de eerste tentoonstelling van abstracte Amerikaanse kunstenaars in het Riverside Museum in New York. In 1940 schrijft ze zich in aan de Cranbrook Academy of Art en in 1941 trouwt ze met Charles Eames.

Van 1941 tot 1943 ontwierpen en ontwikkelden Charles en Ray Eames brancards en beenspalken uit gevormd multiplex.In 1946 wordt hun experimenteel meubilair uit gevormd multiplex tentoongesteld in het New York Museum of Modern Art. De Herman Miller Company in Zeeland, Michigan, startte vervolgens met de productie van hun meubelontwerpen. Charles en Ray namen in 1948 deel aan de wedstrijd 'Low-Cost Furniture' van het MoMA en bouwden in 1949 het Eames House als hun eigen privéwoning. Rond 1955 begon het koppel zich meer toe te leggen op hun werk als fotografen en filmmakers en in 1964 ontving Charles een eredoctoraat van het Pratt Institute in New York.

Het Eames Office ontwierp het paviljoen van IBM voor de wereldtentoonstelling van 1964-65 in New York en 1969 bracht de kans om deel te nemen aan de tentoonstelling 'Qu'est-ce que le design?' in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs. In 1970-71 werd Charles benoemd tot Charles Eliot Norton Professor of Poetry aan de Harvard University. Het MoMa organiseerde in 1973 opnieuw een tentoonstelling met het werk van het echtpaar Eames, genaamd 'Furniture by Charles Eames'. Charles Eames stierf in 1978 in St. Louis; Ray overleed in 1988.

Charles en Ray Eames hebben Vitra sterk beïnvloed en blijven dat ook nu nog steeds doen. In 1957 begon de onderneming haar activiteiten als meubelproducent met de vervaardiging van hun ontwerpen. Maar niet alleen de producten van Charles en Ray Eames hebben hun stempel gedrukt op Vitra. Hun ontwerpfilosofie levert zelfs vandaag nog een belangrijke bijdrage aan de waarden, oriëntering en doelstellingen van het bedrijf.
Info
www.assoass.global amateur house wife.

Wij gebruiken cookies voor de goede werking van onze website. Wij raden u daarom aan ons privacybeleid aandachtig te lezen vooraleer onze website te bezoeken.