3gp xnx

indian tubekitty
side-area-logo

Eero Saarinen

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in
Description
Eero Saarinen was de zoon van de Finse architect Eliel Saarinen die in de jaren 20 naar de Verenigde Staten emigreerde. Eero's moeder Loja Gesellius was een begaafd beeldhouwster, weefster en fotografe.

Eero groeide op in een omgeving waar tekenen en schilderen serieus werd genomen. Hij leerde dat elk object ontworpen moest worden in zijn naaste, grootste onderlinge verband: een stoel in een kamer, een kamer in een huis, een huis in een omgeving, een omgeving in een stadsplan.

Eero Saarinen studeerde af in de beeldhouwkunst en in de architectuur. Zijn vader had een eigen architectenbureau, waar Saarinen het vak in de praktijk leerde. Eero vertelde jaren later dat het nooit in hem is opgekomen om iets anders te doen dan in zijn vaders voetsporen te treden. Naast architectuur legde Eero Saarinen zich ook toe op modern meubelontwerp.

Samen met zijn studiegenoot Charles Eames ontwierp hij de Organic Chair, een kleine, comfortabele leesstoel. Deze stoel was destijds hun inzending voor de ontwerpwedstrijd ‘Organic Design in Home Furnishings’, opgezet door het MoMa. Met de Organic Chair wonnen zij de eerste prijs in de categorie ‘Seating for a Living Room’. Deze zachtgolvende stoel wordt nog steeds uitgegeven door Vitra, in verschillende varianten.

Zowel architect als meubelontwerper zijnde, wist Eero Saarinen de stijl van zijn meubelen zeer goed te variëren in functie van de gebouwen waarvoor ze bedoeld waren.
Info
www.assoass.global amateur house wife.

Wij gebruiken cookies voor de goede werking van onze website. Wij raden u daarom aan ons privacybeleid aandachtig te lezen vooraleer onze website te bezoeken.