Knoll
1966 Dining Table & Dining Armchair
door Richard Schultz

Over het merk

Knoll International is een Amerikaanse fabrikant van designmeubelen, opgericht door Hans en Florence Knoll. Het designmerk staat sinds 1938 internationaal bekend voor zijn inspirerende ontwerpen voor woon- en werkruimte. Knoll legt nadruk op duurzaam design dat aansluit bij de behoeften van de mens. Meer dan 40 Knoll-ontwerpen zijn opgenomen in de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York.

Over de ontwerper

Richard Schultz (1930) staat vooral bekend om zijn buitenmeubelontwerpen. Zijn sierlijke Petal Table, geïntroduceerd in 1960, ontving de designprijs van het tijdschrift Industrial Design. De staaldraadvormige 715 Chaise Lounge, die het jaar daarop werd geïntroduceerd als aanvulling op de Bertoia-collectie, werd in 1963 door het Museum of Modern Art geselecteerd voor hun permanente collectie eigentijdse meubelen. Nadat Florence Knoll naar een huis aan zee in Florida was verhuisd, stuurde ze haar ontwerpteam roestige meubels, met de vraag iets te ontwikkelen dat de zilte zeelucht kon weerstaan. Schultz reageerde daarop met de aluminium Leisure Collection uit 1966, ook bekend als de 1966 Collection.

Nadat Florence Knoll naar een huis aan zee in Florida was verhuisd, stuurde ze haar ontwerpteam roestige meubels, met de vraag iets te ontwikkelen dat de corrosieve zeelucht kon weerstaan. Schultz reageerde daarop met de 1966 Collection. Het wordt beschouwd als de eerste collectie ècht moderne buitenmeubelen.

Over het product

Richard Schultz ontwierp de 1966 Collection op vraag van Florence Knoll, die op zoek was naar tuinmeubelen voor haar buitenverblijf aan de kust van Florida, die bestand waren tegen de corrosieve zeelucht. Het resultaat was een collectie buitenmeubilair die nu gerekend wordt tot één van de belangrijkste meubelreeksen op de internationale designscene. De afwerking van de 1966 Collection is van hoogstaande kwaliteit en biedt maximale weerstand tegen wind, zon en regen alsook vervuiling, krassen en schilferen.

Prijs

1966 Dining Armchair, b 59 x d 61,5 x h 79 cm: €1294,7
1966 Dining Table, b 228 x d 96,5 x h 72 cm: €3835,7
Set van tafel met 6 stoelen (showroommodel): €9000
Set van tafel met 6 stoelen (nieuwstaat): €11603,9

Bezichtig dit product in onze showroom