Knoll
MR Adjustable Chaise Longue
Bauhaus 100th Anniversary Edition
door Ludwig Mies van der Rohe

Over het merk

Knoll International is een Amerikaanse fabrikant van designmeubelen, opgericht door Hans en Florence Knoll. Het designmerk staat sinds 1938 internationaal bekend voor zijn inspirerende ontwerpen voor woon- en werkruimte. Knoll legt nadruk op duurzaam design dat aansluit bij de behoeften van de mens. Meer dan 40 Knoll-ontwerpen zijn opgenomen in de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York.

Over de ontwerper

Ludwig Mies van der Rohe (1886 – 1969) was een Duits-Amerikaanse architect en meubelontwerper. Zijn stijl kenmerkt zich door strakke lijnen en heldere vormen. Zijn motto was ‘less is more’, een principe dat in al zijn ontwerpen naar voren komt. Ludwig Mies van der Rohe ontwierp naast gebouwen ook designmeubelen. Onder andere de iconische Barcelona Chair en de meubelen uit de befaamde MR Collection zijn van zijn hand.

Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van het Bauhaus wordt de iconische MR Collectie van Mies van der Rohe uitgebracht in een verjaardagsuitvoering

Over het product

Deze uitvoering van de MR Adjustable Chaise Longue heeft twee belangrijke verschillen ten opzichte van de klassieke versie: de Bauhaus 100th Anniversary Edition is uitgevoerd met een kussen dat bestaat uit één overstikt geheel terwijl de klassieke uitvoering bestaat uit allemaal individuele kussens. Daarnaast zijn de steunsingels nu beschikbaar in drie standaardkleuren (zwart, donkerbruin of wit-beige) die los van de kleur van de kussens kunnen kunnen worden gekozen. De singels op de klassieke uitvoering daarentegen worden gemaakt met een band uit tuigleder die wordt bekleefd met hetzelfde leder als dat van de kussens.

Prijs

Uitvoering in velours Ferro, b 65 x d 179 x h 68/90 cm: €5856,4

Bezichtig dit product in onze showroom