Knoll Pilot Chair
door Barber & Osgerby

Over het merk

Knoll International is een Amerikaanse fabrikant van designmeubelen, opgericht door Hans en Florence Knoll. Het designmerk staat sinds 1938 internationaal bekend voor zijn inspirerende ontwerpen voor woon- en werkruimte. Knoll legt nadruk op duurzaam design dat aansluit bij de behoeften van de mens. Meer dan 40 Knoll-ontwerpen zijn opgenomen in de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York.

Over de ontwerper

Edward Barber (1969) en Jay Osgerby (1969) studeerden samen architectuur en interieurdesign aan het Royal College of Art in Londen. In 1996 richtten ze onder de naam Barber & Osgerby hun eigen design- en architectuurstudio op. Al binnen een paar jaar rijfden zij belangrijke designonderscheidingen binnen en mochten zij toonaangevende designmerken tot hun klantenkring rekenen. Barber & Osgerby ontwierpen meubelen, lampen en accessoires voor o.a. B&B Italia, Cappellini, Classicon, Flos, Knoll en Vitra. Hun ontwerpen zijn opgenomen in de collecties van het Museum of Modern Art in New York, het Londense Victoria and Albert Museum en de Art Institute of Chicago. In hun gezamenlijke werk tasten zij de raakvlakken af tussen industrieel design, meubeldesign en architectuur.

Wat de Pilot Chair zo bijzonder maakt is de geheel nieuwe visie op vorm en functie dat zich vertaalt in een fraai ontworpen stoel dat optimaal zitcomfort biedt

Over het product

Het bijzonder lichte ontwerp van de Pilot Chair, zowel in gewicht als in vorm, bestaat uit slechts zes onderdelen. Door de gekozen vorm lijken de zitting en de rugleuning los van elkaar te zweven. Dit geeft de stoel niet alleen een fraai uiterlijk, het creëert ook een uitstekend zitcomfort. Het onderstel is vervaardigd uit gepolijst of zwart gelakt aluminium. De rugleuning en zitting bestaan beide uit een rechthoekig vlak, afgewerkt met een bekleding waarbij u de keuze heeft uit een grote verscheidenheid aan stof- en ledersoorten.

Prijs

Bezichtig dit product in onze showroom