Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
side-area-logo

Knoll Saarinen Tulip Side Chair

Eero Saarinen
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in
Description
De Tulip Side Chair van Knoll is ontworpen door Eero Saarinen. Het idee van Saarinen om een meubel te ontwerpen op een voet ontstond in 1953, omdat het ordeloze van de poten van tafels en de stoelen hem ergerde. Na een tiental ontwerptekeningen is hij tot een serie modellen gekomen die hij op 1:4 schaal uitwerkte, geschikt voor een poppenhuis om zo het juiste effect in de ruimte te ontdekken. Uiteindelijk heeft hij de prototypes ontwikkeld waarvan de fabricatie een nieuwe productiemethode met zich meebracht.

Knoll International presenteerde in 1956 de collectie met centrale trompetvoet en produceert deze vandaag de dag nog steeds als exclusief producent. De Tulip Side Chair staat ook in een permanente expositie in het Museum van Modern Art in New York. De schelp van de Tulip Side Chair is gemaakt van glasvezel, het onderstel van aluminium. De kuipstoel is leverbaar met een witte, zwarte of platinum schelp.
BUY
Info

Wij gebruiken cookies voor de goede werking van onze website. Wij raden u daarom aan ons privacybeleid aandachtig te lezen vooraleer onze website te bezoeken.