Zanotta Shiki
door Damian Williamson

Over het merk

Zanotta is een van de meest gekende Italiaanse meubelfabrikanten. Opgericht in 1954, groeide Zanotta al snel uit tot een vooraanstaand internationaal designmerk. Het bedrijf maakte al in de jaren 60, 70 en 80 furore met vernieuwende designconcepten zoals de iconische zitzak Sacco en de in massa geproduceerde opblaasbare stoel Blow. Daar innovatie een voorname rol speelt bij Zanotta richtte men in 1983 de experimentele divisie Zabro op, onder leiding van Alessandro Mendini. Hierdoor vestigde zij een ijzersterke reputatie in de wereld van het moderne Italiaanse design en mag zich tot de absolute top rekenen op internationaal vlak.

Over de ontwerper

Damian Williamson werd geboren in Londen in 1974. Hij studeerde in 1998 af aan de afdeling productontwerp van de Kingston University in Londen, met zijn thesis over ‘geavanceerde materialen’. Hij begon zijn loopbaan met verschillende ontwerpprojecten en werkte samen met enkele ontwerpstudio's totdat hij in 2004 zijn eigen praktijk in Stockholm oprichtte. Het kantoor streeft ernaar technologisch onderzoek en innovatie te combineren. Zijn realisaties worden vaak gekenmerkt door inventiviteit en poëtische kwaliteit. Sinds 2005 dient hij als gastdocent bij de opleiding industrieel ontwerp aan de LTH University in Zweden. Hij werkt sinds 2010 voor Zanotta.

De hoogstaande kwaliteit van elegant Italiaans design verenigd met de soberheid van traditionele Japanse meubelkunst

Over het product

Geïnspireerd door de eenvoud van de traditionele Japanse futon, presenteert Damian Williamson de modulaire zitbank Shiki. De zitbank oogt schitterend met zijn verfijnde details in het doorgestikte motief en de met de hand gemaakte knopen. Shiki is verkrijgbaar in zitelementen van diverse afmetingen waardoor een grote verscheidenheid aan zitcombinaties mogelijk zijn.

Prijs

Op aanvraag

Bezichtig dit product in onze showroom