Vitra Eames DKR Wire Chair Miniatuur

Miniatuur van Charles en Ray Eames voor Vitra

De collectie van het Vitra Design Museum is een van de belangrijkste collecties van meubeldesign in de wereld. Ze bevat ongeveer 7 000 meubelstukken, meer dan 1 000 lichtobjecten en tal van archieven, evenals de nalatenschap van designers zoals Charles en Ray Eames, Verner Panton en Alexander Girard.

Hoewel het hoofdgebouw van het museum in 1989 oorspronkelijk ontworpen was door Frank Gehry om de collectie te huisvesten, maakt het museum nu gebruik van de ruimte om belangrijke tijdelijke tentoonstellingen te organiseren. Tot op de dag van vandaag werd de museumcollectie nog nooit permanent tentoongesteld.

Al meer dan twee decennia lang maakt het Vitra Design Museum miniatuurreplica’s van de mijlpalen in meubeldesign uit zijn collectie. De Miniatures Collection belichaamt de volledige geschiedenis van industrieel meubeldesign: van historicisme en art nouveau tot Bauhaus en nieuwe zakelijkheid, van Radical Design en postmodernisme helemaal tot aan de huidige periode.

De stoelen, die precies een zesde van de grootte van de historische originelen zijn, zijn volledig op schaal en geven zelfs de kleinste constructie-, materiaal-, en kleurdetails nauwkeurig weer. De authenticiteit van de meubels reikt zelfs tot de natuurlijke draad van het hout, de reproductie van schroeven en de minutieuze handwerktechnieken. Dit maakt van de miniaturen geliefde verzamelobjecten maar ze zijn ook bij uitstek geschikt als didactisch materiaal voor universiteiten, designacademies en architecten.

De Eames DKR Wire Chair miniatuur van het Vitra Design Museum is een schaalmodel van 1:6 die één van de belangrijkste klassiekers van het modern meubeldesign tot in de kleinste details nabootst.

Staat

Nieuw

Merk

Vitra

Ontwerper

Charles Eames, Ray Eames

Land

Zwitserland

Jaar

1951

Afmetingen

b 8 x d 9,5 x h 13 cm

Opmerkingen

Binnengebruik

Garantie

2 jaar

Leveringstijd

1 week

Leveringskost

BE: €12 – gratis bij aankopen vanaf €100, NL: €22 – gratis bij aankopen vanaf €100

Meer weten?

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vitra Eames DKR Wire Chair Miniatuur” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *