Vitra Polygon Clock

469,00

Wandklok van George Nelson voor Vitra

Aantal

In 1947 kreeg de Amerikaanse ontwerper George Nelson de opdracht om een klokkencollectie te ontwerpen. Nelson analyseerde hoe mensen klokken gebruik- ten en kwam tot de conclusie dat ze de tijd afleiden uit de relatieve positie van de wijzers, wat de cijfers eigenlijk overbodig maakt. Aangezien de meeste mensen toen al polshorloges droegen, ging hij er bovendien van uit dat klokken eerder een decoratief element voor interieurs waren geworden.

Deze ideeën vormden de basis voor de eerste collectie van 14 klokken, bestaande uit een volledig nieuw type wandklokken en compacte tafelklokken, die in 1949 op de markt werden gebracht. Hoewel alle modellen één kenmerk gemeen hadden (de afwezigheid van cijfers) had de diversiteit van hun vormen, kleuren, materialen en ontwerpen nauwelijks groter kunnen zijn.

In de 35 jaar die volgden ontwierpen de designers van Nelson Associates meer dan honderd verschillende klokmodellen: wandklokken, draagbare tafelklokken en ingebouwde klokken. Na Nelsons dood in 1986 werd zijn archief van ongeveer 7400 manuscripten, plannen, tekeningen, foto’s en dia’s uit de periode tussen 1924 en 1984 aangekocht door het Vitra Design Museum.

In 1999 begon Vitra de Nelson-klokken opnieuw uit te brengen, en het blijft de collectie van tijd tot tijd uitbreiden. De Wall Clocks zijn beschikbaar in verschillen- de vormen en materialen. De klokken hebben een hoogwaardig kwartsuurwerk en zijn een verfrissend alternatief voor conventionele klokken.

Staat

Nieuw

Merk

Vitra

Ontwerper

George Nelson

Land

Zwitserland

Jaar

1948, 1960

Lichaam

Walnoot

Afmetingen

∅ 43 cm

Garantie

2 jaar

Leveringstijd

Leveringstijd aanvragen

Leveringskost

NL: €40 – gratis vanaf €50 (behalve promo's)

Meer weten?

Er zijn nog geen beoordelingen

Geef een beoordeling over “Vitra Polygon Clock”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *