20% voordeel

Flos Arco Floor Lamp Halo

2250,00 1790,00

Booglamp van Achille & Pier Giacomo Castiglioni voor Flos, nu tijdelijk in promotie

Aantal

Een vloerlamp van formaat

Het bekendste armatuur van de Castiglioni-broers: de Arco-booglamp. Door de jaren heen is dit een waar designicoon geworden. Zelfs wie de naam Castiglioni nog nooit heeft gehoord, kent die lamp. De ontwerpers wilden een lamp die recht boven een tafel uit kon komen maar niet aan het plafond hing of in de weg stond. De oplossing was een lamp die met een reusachtige boog boven­ de tafel uitkomt en op zijn plek wordt gehouden door een zwaar marmeren voetstuk. Geen lamp werd zoveel gekopieerd als deze. Echte exemplaren zijn herkenbaar aan het gat in het marmer, waar wat betreft de broers een stok door gestoken kon worden om hem te verschuiven.

De Arco-booglamp geeft een naar beneden gericht licht terwijl de perforaties bovenin de lampenkap voor een speels lichtschijnsel zorgen op het plafond.

Duurzaam, esthetisch en praktisch

De in 1962 ontworpen Arco booglamp is samengesteld uit duurzame materialen: Carrara-marmer, roestvrij staal en gepolijst aluminium. Deze vereisen nauwelijks onderhoud: regelmatig schoonmaken met een vochtig doek is voldoende. De vloerlamp is dus niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens praktisch.

De 63,8 kg zware marmeren sokkel (b 24 x d 18 x h 55 cm) houdt de Arco-booglamp stevig op de vloer. De slanke boog bestaat uit 3 roestvrij stalen segmenten. Door de boogsegmenten in elkaar te schuiven kan de hoogte waarop de aluminium kap zich bevindt aangepast worden van 1,45 m tot 1,75 m.

De lichtintensiteit van de Arco-lamp kan u zelf bepalen met de optioneel verkrijgbare dimmer.

Promotie

Spring Stock Deal (geldig tot 31/05/2021)

Staat

Nieuw

Merk

Flos

Ontwerper

Achille Castiglioni, Pier Giacomo Castiglioni

Land

Italië

Jaar

1962

Kap

Aluminium

Steel

Staal

Voet

Marmer Carrara

Lichtbron

1 x E27 HSGSA/S 70W (exclusief)

Dimmer

Optioneel

Snoer

270 cm

Afmetingen

b 32 x d 215/220 x h 240 cm

Opmerkingen

Binnengebruik, Gratis montage, Verstelbaar

Garantie

2 jaar

Leveringstijd

Leveringstijd aanvragen

Leveringskost

BE: €60 – gratis bij aankopen vanaf €300, NL: €100 – gratis bij aankopen vanaf €300

Introo, your urban design store

Onze aanbiedingen voor instapproducten verhuizen stapsgewijs naar onze nieuwe webwinkel introo.be. Op Introo bieden wij u budgetvriendelijke designartikelen aan. Hetzelfde design aan dezelfde introoductieprijzen, zolang de voorraad strekt (op=op). Benieuwd? Neem alvast een kijkje op introo.be, your urban design store.

Meer weten?

Er zijn nog geen beoordelingen

Geef een beoordeling over “Flos Arco Floor Lamp Halo”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *