Tecnolumen Wagenfeld WG24 LED

515,00

Tafellamp van Wilhelm Wagenfeld voor Tecnolumen

Op voorraad

Aantal

Deze in 1924 door Wilhelm Wagenfeld ontworpen tafellamp wordt vaak de Bauhaus Lamp genoemd. Wagenfeld werd op 24-jarige leeftijd toegelaten tot de Bauhaus-werkplaats in Weimar, vandaar de bijnaam van de lamp. Aldaar ontwierp Wagenfeld de eerste versie van de inmiddels iconische lamp, als antwoord op een opdracht gegeven door Moholy-Nagy. Zoals Wagenfeld zelf jaren later zei, waren de Bauhaus-ontwerpen bedoeld om industriële producten te zijn, en daar leken ze inderdaad op. Toch waren deze lampen handgemaakt.

Tegenwoordig wordt de Wagenfeld WG24 tafellamp nog steeds op ambachtelijke wijze gemaakt, getrouw aan de oorspronkelijke specificaties. Alles wat karakteristiek is voor de lamp zijn behouden gebleven: de ronde glazen basisplaat, de glazen schacht die een verchroomd stalen pijp met de elektrische leidingen omhult en de bol van opaalglas. Het armatuur is voorzien van een trekschakelaar.

Tecnolumen is de enige erkende fabrikant van de authentieke Wagenfeld WG24 tafellamp. Alle edities van deze lamp zijn geautoriseerd door de oorspronkelijke ontwerper, Professor Wilhelm Wagenfeld. Alle lampen zijn onderaan de voet genummerd en gestempeld met het Bauhaus- en Technolumenlogo. De Wagenfeld WG24 tafellamp is een absoluut meesterwerk dat de Bauhausfilosofie en de toewijding van Technolumen aan het Bauhausdesign belichaamt.

Staat

Nieuw

Merk

Tecnolumen

Ontwerper

Wilhelm Wagenfeld

Land

Duitsland

Jaar

1924

Kap

Opaalglas wit

Steel

Staal verchroomd

Voet

Glas helder

Lichtbron

1 x LED E27 6W (inclusief)

Dimmer

Neen

Snoer

250 cm

Afmetingen

∅ 18 x h 36 cm

Opmerkingen

Binnengebruik

Garantie

2 jaar

Leveringstijd

Leveringstijd aanvragen

Leveringskost

BE: €60 – gratis bij aankopen vanaf €300, NL: €100 – gratis bij aankopen vanaf €300

Meer weten?

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tecnolumen Wagenfeld WG24 LED” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.