Sky Offices Degroote Oostende

Aan het werk in een warme, huiselijke sfeer

design-oostende-project-sky-offices-degroote-oostende-007sq

Van Damme Vandeputte Architecten ontwierpen het interieur van de Sky Offices van vastgoedgroep Degroote in de Sky Tower in Oostende. Het opzet van Jan en David Degroote was om in hun kantoren een warme huiselijke sfeer te creëren waar het aangenaam vertoeven is. Het open kantoorplan laat toe dat er creatieve synergiën ontstaan tussen de verschillende departementen van het bedrijf. Het meubilair, in natuurlijke materialen, draagt toe aan die sfeer van openheid en samenwerking.

design-oostende-project-sky-offices-degroote-oostende-002

In de inkom kozen wij samen met de architecten voor een bijzondere lichtinstallatie van Bocci die als een wolk boven de inkombalie zweeft. Meer dan 100 mondgeblazen sculpturen vormen zo een indrukwekkend geheel. Met wat verbeelding is het precies een school kwallen die boven uw hoofd voorbij komt gezwommen.

Voor de vergaderruimtes werd gekozen voor lederen bureaustoelen van Vitra. De bureaustoelen van Vitra bieden niet alleen ergonomisch een aangenaam zitcomfort, op esthetisch vlak passen ze in deze lederen uitvoering helemaal binnen het huiselijke concept.

design-oostende-project-sky-offices-degroote-oostende-006sq
design-oostende-project-sky-offices-degroote-oostende-003sq

Om op een meer informele wijze te vergaderen, creëerden de architecten doorheen het kantoor verschillende zithoeken. In deze zithoek combineerden we de klassieke CH25 Lounge Chair van Hans Wegner met de gebogen Sideway Sofa van Carl Hansen & Søn die een prachtig koorden detail op de rug heeft.

De Utrecht-fauteuil, ontworpen door Gerrit Rietveld in de jaren dertig, blinkt uit in haar strakke lijnen. Wij kozen voor een witte bouclé stof die de fauteuil de nodige gezelligheid geeft en combineerden deze klassieker met een walnoten salontafel van de hand van Charlotte Perriand, eveneens voor Cassina.

design-oostende-project-sky-offices-degroote-oostende-005
design-oostende-project-sky-offices-degroote-oostende-004

Architecten: Van Damme Vandeputte Architecten
Fotograaf: Cafeine

Wenst u ook een totaalinrichting?

Uw project is onze passie. Contacteer ons vrijblijvend voor een gesprek of advies.