Sustainability

Verantwoord ondernemen

Als familiebedrijf (tweede generatie) waarvan de aandelen voor 100% in familiehanden zijn, kunnen onze partners rekenen op een eerlijke, correcte en betrouwbare samenwerking.

Menswaardig werk

Wij besteden veel aandacht aan het scheppen van een gezonde werkomgeving voor onze medewerkers waarin zij de kans krijgen om zichzelf te ontplooien en meer voldoening te ervaren in het werk. Daaraan koppelen wij een optimaal evenwicht tussen werk- en privéleven. Er is maandelijkse training voorzien voor ons team, zowel in-house als ter plaatse bij onze leveranciers. Design Oostende handhaaft een gelijke genderverdeling. Ons personeelsbestand bestaat uit 50% mannen en 50% vrouwen.

Duurzame producten

Wij leveren enkel producten die een lange levensduur hebben. De meeste producten ondergaan een grondige test die gericht is op intensief gebruik vooraleer deze aan onze klanten worden aangeboden. Hiervoor worden de certificaten jaarlijks gecontroleerd. Tevens hebben wij een groeiend aanbod volledig biologisch afbreekbaar meubilair in ons assortiment opgenomen.

Europees produceren

Om lokale werkgelegenheid te stimuleren en onze ecologische voetafdruk op vlak van transport zo klein mogelijk te houden, kiezen wij voornamelijk voor Europese producenten met in de Europese Unie gevestigde productie-eenheden. Bij het vervaardigen van exclusieve producten komt veel handenarbeid te kijken. Doordat wij vooral met Europese partners werken kunnen wij uitsluiten dat onze producten door kinderhanden werden gemaakt.

Milieuvriendelijk transport

Ons verkoopsteam en onze interieurarchitecten verplaatsen zich met emissieloze voertuigen (Tesla, BMW i3, BMW X5 hybrid). In ons magazijn wordt er uitsluitend met elektrische reachtrucks gereden. Orderpicking gebeurt dan ook volledig uitstootvrij. Voor leveringen werken wij samen met professionele koeriers die de vrije ruimte in hun bestelwagen met ons delen. Hierdoor dragen wij ertoe bij dat iedere bestelwagen op de weg zoveel mogelijk wordt benut.

Ecologisch afvalbeheer

De beschermfolie, karton en isomo die onvermijdelijk bij het leveren van meubelen hoort, wordt kosteloos door ons gerecupereerd voor onze klanten. Deze afvalmaterialen worden zorgvuldig door ons gesorteerd in afzetcontainers voor recyclage.

Hernieuwbare energie

Wij engageren ons om de elektriciteit in onze winkels en ons magazijn 100% groen en hernieuwbaar te houden, en dit geleverd door Belgische windmolenparken.