DEDON handgemaakte luxe buitenmeubelen

DEDON is sinds 1990 pionier op het gebied van buitenmeubelen. Door te innoveren met stoffen, materialen en vormen geeft DEDON een nieuwe betekenis aan het begrip ‘outdoor luxe’. Designs van het Duitse merk bieden de zo geliefde behaaglijkheid van binnenshuis, met rijke texturen en kleuren, maar zijn van een kwaliteit die de weersinvloeden moeiteloos aankan. Het gehele productieproces van DEDON vindt plaats in Duitsland en de Filipijnen (waar traditioneel geweven wordt) en is in handen van het merk zelf. Dit garandeert de unieke DEDON-kwaliteit van elk meubel. Niet voor niks is DEDON geliefd bij ‘s werelds bekende hotelketens voor professioneel gebruik! De collectie van DEDON is compleet met meubels, accessoires, verlichting en textiel, voor elke outdoor omgeving.

Tibbo door Edward Barber & Jay Osgerby

De Tibbo-collectie van DEDON is de eerste collectie gemaakt van teakhout. Deze meubelreeks heeft een warme en zachte uitstraling wat bijzonder is voor buitenmeubelen gemaakt van teak. Vaak zijn meubelen van dit materiaal strak en hoekig in tegenstelling tot de meubelen uit deze serie. De meubelen zijn mooi zacht afgewerkt wat zorgt voor die uitnodigende uitstraling.

De Tibbo Armchair is één van de prachtige meubelen uit de serie. De design tuinstoel is sierlijk gevormd en in combinatie met de DEDON Tibbo Dining Table creëert u eenvoudig een sfeervolle plek om gasten te ontvangen.

Mbrace door Sebastian Herkner

MBRACE van Sebastian Herkner is een vrolijke, onconventionele benadering van meubilair voor bij het zwembad. Voor het eerst worden DEDON Fiber-zitmeubelen en een massief teakhouten onderstel samengebracht. Het resultaat is een opvallende, direct sympathieke collectie voor loungen, dineren en meer. MBRACE vangt de geest van luxe op blote voeten en breidt de DEDON-designtaal uit naar een nieuwe, meer Scandinavische uitstraling.

Seax door Jean-Marie Massaud

De DEDON Seax Armchair is een ontwerp van de Franse designer Jean-Marie Massaud. Hij liet zich hiervoor inspireren door de zeiljachten van de wereldberoemde zeilwedstrijd America’s Cup. Sportieve lijnen typeren deze stoel, die een inklapbaar aluminium frame heeft en een zitting van luxe, weerbestendig zeildoek dat door DEDON zelf wordt geproduceerd. De stof is een door DEDON zelf ontwikkelde mix van PVC, acryl en polyester die mooi blijft onder invloed van het weer, UV-straling en zee- en zwembadwater. De armleuningen kunnen afgewerkt worden met details van gebogen multiplex met teak fineer, voor een warme uitstraling. Let op dat deze varianten het langst mooi blijven als deze binnen staan (beschermd tegen vocht) wanneer ze niet worden gebruikt.

De signatuur van Massaud is de licht ogende elegantie van de Seax, die zich laat zien tot in de details. Een subtiele afwisseling van diktes en breedtes van het aluminium frame geeft de stoel dynamiek en ieder onderdeel – zoals het metalen detail op elk uiteinde van het frame – heeft een perfecte afwerking die de uitstraling verrijkt. De rugleuning kan iets naar achter kantelen, wat voor een perfecte ondersteuning zorgt.

Seax is er met een wit of zwart frame en in drie kleuren textiel. Er is ook een bijpassende eettafel.

 Contact