Design Oostende opent DOK op de Oosteroever

Op 1 november 2020 opent DOK op de Hendrik Baelskaai. Hiermee zet Design Oostende voet aan wal op de nieuwe stad die verrijst op de Oosteroever.

De tiende verjaardag van Design Oostende vieren de broers Bruno en Maarten Jansseune met de opening van hun nieuwe concept gallery op de Oosteroever. Net als in de showroom op de Koninginnelaan, wil DOK haar klanten er inspireren met frisse, tijdloze interieursettings waar design en kunst samenkomen in een stijlvolle mix.

Met een jong team van interieurvormgevers en -architecten biedt Design Oostende haar klanten een totaalaanpak. Veel kopers van appartementen of tweedeverblijven op de Oosteroever, zijn op zoek naar interieurprofessionelen die hen van A tot Z adviseren. “Wij begeleiden onze klanten stap voor stap bij de inrichting van hun interieur, van de indeling van de ruimte tot de eindstyling met accessoires”, vertelt Bruno Jansseune. “Wij gaan daarbij niet enkel op zoek naar de juiste designmeubelen, maar realiseren ook totaalontwerpen en begeleiden mensen bij de zoektocht naar geschikte aannemers. Voor tweedeverblijvers willen wij zo een ankerpunt zijn. Daarom is de opening van DOK, onze nieuwe uitvalsbasis op de Hendrik Baelskaai, een logische stap. Qua naamgeving kozen wij voor DOK daar deze zowel verwijst naar de dokken op de Oosteroever als een uitbreiding is van DO, de showroom in de Koninginnelaan.”

Kunst krijgt een belangrijke plaats bij DOK. Kunst en interieurdesign zijn voor Design Oostende complementair. Een schilderij of beeldhouwwerk geeft persoonlijkheid aan een interieur. Bovendien zit achter elk werk een boeiend idee of verhaal, net als achter de designklassiekers die u bij Design Oostende vindt. “Wij werken daarbij vooral met Belgische namen, zowel gevestigde waarden als Raveel, Alechinsky en Panamarenko als opkomend Belgisch talent. Elk seizoen kiezen wij voor DOK één centrale artiest. Zijn of haar werken zullen voor enkele maanden de interieursettings in DOK kleuren”, gaat Maarten verder.

Tot het einde van het jaar zijn bij DOK werken te zien van Steve Locatelli. Deze Brusselse artiest begon zijn carrière in de jaren 90 als street artist in de Brusselse metro. Vandaag vinden zijn schilderijen en 3D-werken hun weg tot in Rusland en New York. Locatelli is vooral bekend voor kleurrijke werken met in de hoofdrol ‘skulls’. Het rauwe kantje van de werken van Steve Locatelli past volgens Design Oostende bij DOK en de Oosteroever. “De oude maritieme site die nu een transformatie ondergaat, heeft al heel wat kunst te bieden, zoals de street art-installaties van kunstenfestival The Crystal Ship en de stukken van de Berlijnse muur die sinds kort op de Oosteroever een plek kreeg. Onze keuze om Steve als centrale artiest in onze nieuwe showroom te laten exposeren, was snel gemaakt.”

DOK is elke dag open van 10u tot 12u30 en van 14u tot 18u, behalve op woensdag en zondagvoormiddag.

TV-spot Kanaal Z – Design Oostende / DOK

DOK
Hendrik Baelskaai 8
8400 Oostende (Oosteroever)
België